DIETAVKRABICCE.CZ

Valentýnské menu

Rajčatový krém s bazalkou a parmazánem a bylinkovou bagetkou
Na 2 porce budeme potřebovat:
  • 200g rajčat
  • 60g řapíkatého celeru
  • 60g mrkve
  • 400ml zeleninového vývaru
  • 20g parmazánu
  • stroužek česneku
  • dvě šalotky
  • olivový olej
  • čerstvou bazalku, listovou petrželku a rozmarýn
  • sůl, pepř a špetku cukru
  • jednu bagetku
Na olivovém oleji orestujeme šalotku a kořenovou zeleninu, přidáme na kostky nakrájená rajčata, cukr, česnek a bazalku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a podusíme. Až je zelenina měkká, vyjmeme česnek a polévku prolisujeme přes síto či rozmixujeme a dochutíme. Polévku ozdobíme nastrouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou. Bagetku pokapeme olivovým olejem, posypeme nasekanou petrželkou a rozmarýnem a necháme v troubě na 5 min zapéct.
1 porce obsahuje: Energie 1004 kJ, bílkoviny 8,5g, tuky 8,5g, sacharidy 39g.

Pečené prso z farmářského kuřátka s pepřovou omáčkou a restovanými císařskými lusky
Na 2 porce budeme potřebovat:
  • dvě 140g kuřecí prsa
  • 60g zakysané smetany
  • 100ml bílého vína
  • 300g císařských lusků
  • dvě šalotky
  • olivový olej
  • sůl, pepř, zelený sterilovaný pepř
  • rozmarýn
Kuřecí prsa okořeníme, opečeme na olivovém oleji a vyjmeme z pánve. Do výpeku dáme šalotku, kuličky zeleného pepře, podlijeme bílým vínem, svaříme a zjemníme zakysanou smetanou. Celé lusky prohřejeme na olivovém oleji a ochutíme solí a pepřem, ozdobíme rozmarýnem.
1 porce obsahuje: Energie 988kJ, bílkoviny 29,5g, tuky 9,5g, sacharidy 13g.

Kokosová Panna Cotta
Na 2 porce budeme potřebovat:
  • 2 plechovky kokosového mléka
  • 4 plátky želatiny
  • vanilkový lusk
  • 3 lžíce medu
  • jahody, maliny nebo jiné ovoce na ozdobu, máta
Plátky želatiny namočíme v malém množství vody, kokosové mléko zatím zahříváme v menším hrnci. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože seškrábneme semínka. Do kokosového mléka přidáme plátky želatiny, semínka vanilkového lusku a med. Mícháme, dokud se vše nespojí. Hotovou směs nalijeme do formiček či hrníčků a necháme ztuhnout v lednici na pár hodin, ideálně přes noc.
Hotovou panna cottu podáváme s čerstvým ovocem a ozdobíme mátou.
Dobrou chuť!

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy