Kuskus a polenta na vašem talíři

Kuskus

Kuskus je vlastně předvařená těstovina. Vyrábí se z tvrdé bílé semolinové mouky, která obsahuje oproti klasické bílé mouce více prospěšných látek a především více vlákniny. Dá se připravit jak na sladko, tak na slano. Stačí ho jen zalít vroucí vodou (nebo vývarem) a do několika minut sám nabobtná a je připraven k použití.
Co se v kuskusu ukrývá?
  • uhlohydráty
  • vláknina
  • bílkoviny
  • vitamín B a E
  • vápník
  • železo, fosfor
  • a jen nepatrné množství tuku

Polenta

Polenta se k nám dostala z Itálie, kde je její konzumace na denním pořádku. Může za to všestrannost této lahůdky. Není problém z ní uvařit celou řadu příloh (sladkých i slaných). Jako příklad můžeme uvést kaši (nejčastější varianta), knedlíky, smažené kostky, hranolky nebo placky. Stejně jako kuskus je velmi rychlá na přípravu a dokáže uspokojit i ty největší jedlíky.
Co nám může polenta nabídnout?
  • velké množství vlákniny
  • bílkoviny
  • vitamíny
  • minerály
  • a opět téměř žádný tuk
 

Nebojte se ve svých stravovacích návycích trochu experimentovat a přivítejte nové členy do vašeho zdravého jídelníčku

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy