DIETAVKRABICCE.CZ

Zázvor – kořenový zázrak, který zahřeje i nabudí

Jeho účinky na lidské tělo jsou opravdu široké a může pomoci i s takovými neduhy jako je chřipka, nachlazení, nadýmání, pálení žáhy, bolest hlavy, bolestivá menstruace, bolest v krku, záněty kloubů, svalové bolesti nebo překyselení organismu. Dále urychluje metabolismus, snižuje hladinu LDL, dodává energii, zahřívá tělo, podporuje trávení, pomáhá při střevních potížích, podporuje dlouhověkost a odolnost organismu, odstraňuje hleny ze sliznic střev a dýchacích cest, zmírňuje těhotenskou nevolnost, snižuje nadměrné množení buněk, stimuluje růst vlasů, podporuje chuť k jídlu a zlepšuje produkci žaludečních kyselin.
 
Pokud jste opravdoví milovníci čerstvého zázvoru, přesto si dávejte na jeho nadměrnou konzumaci pozor. Dospělý člověk by neměl přesáhnout denní dávku 4 gramy, aby nedocházelo k nežádoucím účinkům jako je nevolnost, průjem či srdeční poruchy.
 
V krátkosti se zmíníme i o pozitivních účincích, které podporují hubnutí a spalování tuků. Právě zázvor se řadí k tzv. termogenním rostlinám, které zrychlují náš metabolismus. Ten obsahuje látky, které prohřívají náš organismus, rozproudí zpomalený metabolismus a nastartují spalování tuků. Nesmíte však zapomenout, že bez pravidelného pohybu a vyvážené stravy se tyto benefity příliš neprojeví.
 
S nastalým podzimem a zimou, která už pomalu klepe na dveře, je zcela klíčové navýšit příjem vitamínu C. Tato látka podporující imunitu má zároveň antibakteriální a antivirové účinky, ničí toxiny a snižuje záněty. Proto vyhledávejte potraviny, které mají této látky dostatek. Je jím nejenom zázvor, ale i jahody, ananas a kiwi, nebo třeba i brokolice, paprika a růžičková kapusta.
 
Jako účinnou zbraň v boji proti chřipce a nachlazení můžete vyzkoušet i jednoduchý recept na ginger shot:
 
Budete potřebovat:
 
  • Menší kořen zázvoru
  • Šťávu z poloviny citrónu
  • Lžičku kurkumy
  • Lžičku medu
  • Lžíci olivového oleje
  • 300 ml vody
 
Všechno důkladně promixujte a každé ráno si dejte jednoho panáka (20 ml) tohoto skvělého chřipkobijce.
 
Doufáme, že vás dnešní článek přesvědčil ke zvýšené konzumaci čerstvého zázvoru a že si tuto aromatickou rostlinu oblíbíte stejně jako my.

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy