Mléčné výrobky - hlavní zdroj vápníku

O které důležité látky obohacují mléčné výrobky náš jídelníček:
  • bílkoviny
  • vitamíny (především vitamin D)
  • vápník - ten patří mezi ty nejdůležitější
  • železo
  • jód

Jaké mléčné výrobky si vybírat?

Samozřejmě bychom neměli preferovat tučné mléčné výrobky jako je smetana, smetanové jogurty, plnotučné mléko nebo tučné sýry. Takové potraviny doporučujeme konzumovat jen svátečně. Obsahují zbytečně velké množství tuku, které nevyváží ani jinak zdravé složení výrobku.


Co naopak zařadit do každodenního jídelníčku:
Nepochybně kysané mléčné výrobky, které jsou dobře stravitelné a mohou je konzumovat i lidé trpící alergií nebo intolerancí na laktózu (mléčný cukr). Patří mezi ně kefír, nízkotučné jogurty, podmáslí nebo zakysaná nízkotučná smetana (do 13 % tuku).
Dále nesmíme zapomínat na nízkotučné čerstvé i tvrdé sýry a tvaroh. Pokud vám nedělá problém trávení mléka, tak volte jeho polotučnou nebo odtučněnou variantu.

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy
 

SLEVA 700 Kč

Zaregistrujte se k našemu newsletteru a získejte slevu 700 Kč na Váš první měsíční program a pravidelný přehled o novinkách a akcích.

 
 
 

Kromě slevy od nás navíc obdržíte flexibilní kalendář jídelgaranci vrácení peněz za nevyčerpané dny a možnost změny programu.

 

Vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí.
Zásady zpracování osobních údajů

 
 

JEŠTĚ POSLEDNÍ KROK

Zadanou e-mailovou adresu prosím potvrďte ve Vaší schránce a obratem Vám zašleme slevu na první nákup. 🤍