DIETAVKRABIČCE.CZ

Proč tloustneme, i když se nám zdá, že se snažíme?

 
  1. Tekuté kalorie
 
Ranní káva s cukrem, ochucená minerálka, sklenice multivitaminového džusu a večer ještě alkoholický koktejl s přáteli. Jedna sklenice slazeného nápoje může vypadat docela nevinně, ale pokud se zamyslíte nad celodenním příjmem, uvědomíte si, že místo domnělé jedné sklenice jste jich vypili alespoň pět. Při takovém množství cukrů, které do sebe dostanete v tekuté formě se rázem váš denní příjem zvýší o stovky kalorií. Dávejte si pozor na to, co pijete a vyplňte svůj pitný režim převážně vodou a neslazenými čaji.
 
 
  1. Zpracované potraviny
 
Dnešní hektická doba nás nutí dělat úspornější opatření, a to se týká i jídla. V přestávce mezi důležitými meetingy si zalijeme hrneček s instantní polévkou, nebo si uvaříme bleskurychlé kuře na paprice, které drůbež nevidělo ani z jedoucího vlaku.  V lepším případě si skočíme na rychlou minutku do nedaleké restaurace, která se osmahla na notné dávce oleje pro větší „šťavnatost“. Myslíte, že má vaše jídlo má dostatek čerstvých surovin jako je zelenina, ovoce, maso a bylinky? Látky obsažené v čerstvých potravinách nakopnou naše zažívání, prospějí vašemu zdraví, zasytí vás a začnete se cítím mnohem lépe.
 
  1. Nedostatek spánku a stres
 
Spánek je pro naše tělo mimořádně důležitý a měli bychom si ho bohatě dopřát každý den, protože jedině odpočinuté tělo dokáže odvádět ty pravé výkony. Mějte pravidelný denní rytmus, choďte spát ve stejnou hodinu a nezatěžujte své oči sledováním sociálních sítí těsně před spaním. Po probuzení se protáhněte, opláchněte si obličej a vypijte sklenici vody. Po práci se věnujte sportu nebo setkávání s přáteli, které pozitivně ovlivní váš stav duše.
 
  1. Sedavý způsob života
 
Jsou bohužel povolání, jejíž hlavní náplní je sedět celých osm hodin na kancelářské židli. Tuto nečinnost musíme kompenzovat přirozeným i aktivním pohybem. Choďte do práce pěšky nebo na kole, vyběhněte schody, dojděte si na oběd po svých nebo si udělejte procházku v parku. Víkend travte aktivně, výborné jsou túry, cyklistika, plavání, běh, procházky se psem a ostatní aktivity, které zvednou vaši tepovku nad průměrné hodnoty. Nebojte se ani posilovny, protože zpevněné tělo bude poskytovat lepší oporu vaší páteři a budete mít mnohem lepší celkovou kondici.
 
Pokud chcete poradit, jak správně nastartovat zdravý životní styl a udělat rok vpřed, stačí nás kontaktovat na našich webových stránkách.

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy